Посли Британії та США в ООН різко засудили російські злочини

Посли Британії та США в ООН різко засудили російські злочини

Посли Великобританії та США в ООН відреагували на злочини Росії проти українців.
Постійний представник Великобританії в ООН Барбара Вудворд знову вимагає, щоб Росія припинила вторгнення, вийшла з України та виконала свої зобов'язання за Статутом ООН.
"Відео цього тижня кастрації українського військовополоненого російськими солдатами є ілюстрацією варварства та злочинності Росії", – цитує її пресслужба британського парламенту.

Вона також нагадала про інші звірства та злочини Росії за п'ять місяців вторгнення: порушення гуманітарного права у Бучі та Ірпені, напади на мирних жителів у Маріупольському театрі, на вокзалі Краматорську, у торговому центрі Кременчука, у багатоквартирних будинках у Часовому Яру та Вінниці, а також про масові тортури та знущання з затриманих, включаючи жінок та дітей.
Постійний представник США Лінда Томас-Грінфілд в ООН заявила, що "Росія фактично підпалила Статут ООН", повідомляє CNBC.
"Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому світ став свідком кричущих порушень Росією міжнародного права та повного ігнорування Статуту ООН та принципів миру", – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.