Орбан: ЄС має змінити стратегію та стати між РФ та Україною

Орбан: ЄС має змінити стратегію та стати між РФ та Україною

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Євросоюз зайняв неправильну позицію у війні Росії проти України. Він закликав змінити стратегію.
Орбан заявив, що ЄС спочатку зайняв неправильну позицію, підтримавши Україну. Він вважає, що Європа "повинна встати між" Росією і Україною, а також розробити новий план, щоб сторони повернулися до мирних переговорів.
"Не варто плекати ілюзій, що ми впливаємо своїми порадами, але в кожній суперечці це моральне питання: потрібно спробувати розповісти і спробувати переконати західників розробити нову стратегію", – заявив Орбан.

При цьому він додав, що Європа упустила шанс мирно врегулювати конфлікт ще у 2014 році. За його словами, Росія тепер не хоче сідати за стіл переговорів з ЄС, а чекає цього від США.
"Росія хоче гарантій безпеки, тому мир буде тільки в тому випадку, якщо будуть російсько-американські переговори", – підкреслив угорський прем'єр.

Нагадаємо, що Угорщина з початку повномасштабного вторгнення відмовилася постачати зброю Україні, щоб не наражати на небезпеку угорців, які проживають на Закарпатті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.