США відреагували на відсторонення Венедиктової і Баканова

США відреагували на відсторонення Венедиктової і Баканова

За словами представника Держдепу Неда Прайса, США стежать за кадровими перестановками в Україні, в тому числі відстороненням генпрокурора і голови СБУ, однак на обмін даними, в тому числі розвідувальними, це не вплине.
Він зазначив, що США щодня на зв'язку з нашими українськими партнерами.
"Що стосується новин, які ми чули з Києва, то нам відомо про повідомлення (про відсторонення – ред.), і ми продовжимо ретельно стежити за ситуацією", – сказав Прайс.

Він додав, що США у своїх відносинах з Україною "вкладалися в інститути, а не конкретних осіб", тому впевнені, що зможуть налагодити контакт і з новим главою Офісу генпрокурора.
"Ми займаємо проактивну позицію щодо інформації, якою ділимося з українськими партнерами, щоб допомогти їм притягнути до відповідальності тих, хто, можливо, скоїв воєнні злочини та інші звірства… Часто йдеться не про конфіденційну інформацію", – заявив Прайс.

Представник Держдеп також сказав, що багато даних США передають офісу генерального прокурора "на рутинній основі", вони є і у відкритих джерелах.
"Так, ми обмінюємося з нашими українськими колегами і розвідданими, і продовжимо це робити далі. Це важливий елемент нашої допомоги Україні, який допомагає їй оборонятися", – підсумував він.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський відсторонив голову СБУ Івана Баканова, а також генерального прокурора Ірину Венедиктову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.