Андрющенко: окупанти завищують кількість мешканців Маріуполя, щоб розкрадати гуманітарку

Андрющенко: окупанти завищують кількість мешканців Маріуполя, щоб розкрадати гуманітарку

Окупанти завищують кількість жителів Маріуполя, які залишилися у тимчасово захопленому місті, щоб розкрадати гуманітарну допомогу, переконаний радник мера міста Петро Андрющенко.
У Telegram він повідомив, що 11 липня депутат нелегітимної Держдуми Росії та куратор окупації Маріуполя Дмитро Саблін заявив, що за даними окупантів, у Маріуполі залишилося 212 тисяч осіб. А близько місяця тому в окупаційній «адміністрації» говорили про 196 тисяч жителів міста, посилаючись на якийсь перепис, додав радник мера.
"Обидві цифри значно різняться з нашими. Ми впевнені у кількості від 100 до 150 тисяч, з найточнішою у 130 тис. осіб з урахуванням міграційних процесів", — написав він.

Андрющенко зазначив, що цифри міськради частково підтверджуються окупаційними даними, зокрема, кількістю людей, яка зареєструвалася на отримання пенсій на рівні 70 тисяч осіб.

«З огляду на те, що навіть у мирні часи літнє населення переважало за працездатним, а зараз саме люди похилого віку основа тих, хто вирішив не евакуюватися — кількість жителів Маріуполя не може бути більшою за 130-150 тис. осіб».
На його думку, окупанти озвучують завищені цифри, щоб розкрадати гуманітарну допомогу. Він уточнив, що «гуманітарний штаб» у Маріуполі очолює молодший син голови окупаційної «адміністрації» Володимир Іващенко.
"Підопічний і старий друг куратора Сабліна. Тому вони розробили та впровадили гарну стару схему „мертвих душ“. Відомості з неіснуючими людьми та підробленими підписами — все нове, добре забуте старе", — додав Андрющенко.

Радник мера повідомив, що надлишки гуманітарної допомоги реалізуються родиною Іващенка містом та прибережними селищами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.