5 липня: чому цей день небезпечний, прикмети, у кого іменини

5 липня: чому цей день небезпечний, прикмети, у кого іменини

5 липня православний світ вшановує пам'ять Євсевія, єпископа Самосатського, який жив у 4 столітті і прославився як захисник прихильників православної віри.
Відомо, що преподобний Євсевій помер саме в цей день. Якось Євсевій йшов вулицею, невідома жінка перебувала в цей час на даху і раптово вирішила скинути на голову Євсевію шматок черепиці, убивши його.
Вона заявила, що сама не розуміє, навіщо вона це зробила. Наші предки вірили, що цей день – найкращий час для чищення колодязів. За народними спостереженнями, якщо помити колодязь в цей день, то питна вода буде не тільки чистою, але знайде цілющі властивості.
Головні прикмети цього дня
Якщо в цей день ви побачили кролика – буде злива. Сонячні промені гріють землю-урожай зернових не змусить себе чекати. Почули каркання ворон – бути біді. Ворони почали будувати гнізда неподалік від вашого будинку – будуть зливи. Гарна погода буде, якщо місяць в цей день повна. Шишки лопуха з'являються перед дощем. Якщо чорні хмари почали швидко рухатися – негода гряде. Вихор, які йде в тиху погоду, віщує дощ. Над берегами туман збирається – буде сира погода.
Що не можна робити в цей день
Забороняється сваритися і конфліктувати з коханою людиною, інакше вона може піти назавжди й ніколи з вами не зустрінеться.
Не можна сваритися і з близькими людьми й з друзями, це може погано закінчиться.
Не слід в цей день виїжджати кудись, кажуть, що саме в цю дату буває багато аварій.
Хто святкує іменини
День Ангела в цей день святкують Уляна, Юліана, Юлія, Єфросинія, Василь, Гавриїл, Геннадій, Григорій, Теодор і Федір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.