У Міноборони України немає підтверджень, що у Білорусі проводять мобілізацію

У Міноборони України немає підтверджень, що у Білорусі проводять мобілізацію

У Міноборони України наразі немає відомостей, що в Білорусі проводиться мобілізація.
Про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу.
"Стосовно дій білоруської армії… Ми не маємо відомостей, що там проводиться мобілізація. Станом на сьогодні, згідно з оголошеним курсом білоруської влади, там створюється так зване південне оперативне командування, що передбачає збільшення чисельності збройних сил на понад 20 тисяч. У цьому зв’язку там проводиться рекрутингова кампанія. Тобто стосовно мобілізації у мене відомостей немає", — сказав він.

Речник нагадав, що воєнний стан у Білорусі наразі не запроваджений.
За його словами, загроза завдання ракетних ударів з території Білорусі наразі зберігається.

Білорусь оголосила про початок «мобілізаційних навчань» біля кордону з Україною, вони нібито продовжаться із середи, 22 червня по п’ятницю, 1 липня.
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українська влада не очікувала нападу з території Білорусі, а представники сусідньої країни до останнього запевняли, що нічого такого не відбудеться.
Наприкінці травня в міноборони Білорусі оголосили, що за дорученням Лукашенка створять «народне ополчення». 7 червня у білоруській армії почалися заняття з «бойової готовності». Також режим Лукашенка, який захопив владу в Білорусі, розпочав тренування з «переходу з мирного у воєнний час», повідомляє українська розвідка.
Британська розвідка вважає, що Лукашенко балансує між підтримкою війни РФ проти України і бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, українського удару у відповідь і можливого невдоволення в білоруських збройних силах.
Президент Володимир Зеленський 6 червня заявив, що ризики повторного вторгнення з боку Білорусі мінімальні, але Україна готується до всіх можливих сценаріїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.