Арахамія розповів, коли Україна зможе відновити переговори з РФ

Арахамія розповів, коли Україна зможе відновити переговори з РФ

Україна зможе відновити мирні переговори з Росією з посиленої позиції наприкінці серпня. Таку думку висловив Давид Арахамія, народний депутат України та голова переговорної групи з росіянами.
На запитання, що буде вкінці серпня, він відповів:
"Ми не хочемо ділитись нашими планами з росіянами, бо вони можуть це побачити у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операції з контрнаступу в деяких місцях".
Станом на зараз українська сторона можливості відновлення переговорів не розглядає. Принаймні до того моменту, коли Україна не зміцнить свої сили, а російські війська не повернуться до позицій, на яких вони були до 24 лютого, вказав політик.

"Мінімальна прийнятна угода була б, якби ми їх вигнали – або вони добровільно відійшли на позиції, де вони були до 24 лютого", – каже Давид Арахамія.

Після цього, кажуть учасники переговорної групи, можна буде розмовляти про повернення всіх суверенних територій, включно з Кримом і територіями Донецької та Луганської областей.
"Ми могли б розглянути якусь політичну угоду, на зразок тієї, що ми пропонували в Стамбулі. Ми, наприклад, кілька років не торкаємося кримського питання. Ми не робимо цього військовим шляхом, але робимо це дипломатичним і політичним способом", – розповів Арахамія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.