СБУ: київська ІТ-компанія розробляла програми для окупантів

СБУ: київська ІТ-компанія розробляла програми для окупантів

Служба безпеки України заявила про заблокування київської ІТ-компанії, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на сході України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Зазначається, що компанія постачала ворогу програмне забезпечення для збору комунальних платежів. Одержані від мешканців кошти керівники окупаційних адміністрацій направляли на фінансування угруповань так званих "Л/ДНР". Серед основних "замовників" послуг були захоплені окупантами підприємства і установи газо- та водопостачання, додали в СБУ.
"Незаконний бізнес організувала керівник компанії, яка укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем.
Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях", – йдеться в повідомленні.

Як повідомила прес-служба, за допомогою нелегального програмного продукту окупанти перерахували до "бюджету" бойовиків понад 10 млн у гривневому еквіваленті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.