Дуда: частині німецького бізнесу байдуже, що відбувається з Україною

Дуда: частині німецького бізнесу байдуже, що відбувається з Україною

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував німецький бізнес за прагнення продовжувати бізнес із Росією, незважаючи на її вторгнення до України.
"Можливо, німецька економіка не вірить, що російська армія змогла б знову відсвяткувати велику перемогу в Берліні та окупувати частину Німеччини. Ми в Польщі знаємо, що це можливо. І тому для нас немає бізнесу як раніше. І тому ми закликаємо світ і Європу, щоб з Росією більше не було звичайного бізнесу", – додав польський президент.

Він прямо не став критикувати канцлера Олафа Шольца, який відмовляється приїхати в Україну, і додав, що сам буде робити все необхідне для підтримки України.
"Ми, як поляки, дуже добре розуміємо ситуацію. Про ведення бізнесу з Росією ніхто не говорить ні слова, оскільки нам знову може загрожувати, що російська армія знову буде тут. Тобто смерть, розстріл, відправка в Сибір. Ми добре знаємо, що означає потенційне вторгнення Росії. Тому ми не можемо дозволити цьому зайти так далеко. Ми повинні створити таку військову силу в Польщі, щоб ми могли захищатися в разі нападу. Ми всі повинні будувати союзи", – сказав Дуда.

Також Дуда не бачить підстав вести переговори з російським лідером Володимиром Путіним і вважає, що західні лідери марнують час.
"Я вражений усіма тими переговорами, які зараз ведуться з Путіним. Канцлер Шольц, президент Еммануель Макрон. Ці розмови марні. Що вони роблять? Вони лише легітимізують особу, відповідальну за злочини, вчинені російською армією в Україні. Він відповідає за це. Він прийняв рішення направити туди війська Йому підпорядковуються командири. Хтось так розмовляв з Адольфом Гітлером під час Другої світової війни? Хтось казав, що Адольфу Гітлеру потрібно зберегти обличчя? Що ми повинні діяти так, щоб не було принизливо для Адольфа Гітлера? Я не чув такого"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.