NYT: Росія може використати голод у Сирії для шантажу союзників України

NYT: Росія може використати голод у Сирії для шантажу союзників України

Влада Росії може посилити міграційну кризу в Європі та на Близькому Сході за допомогою голоду в Сирії. Цей факт найімовірніше стане черговим шантажем союзників України з боку РФ.
Про це пише The New York Times.
Зазначається, що Росія може заблокувати останній маршрут, відкритий для гуманітарних конвоїв, які доставляють продовольство до Сирії. Питання закриття гуманітарного маршруту обговорюватиметься у форматі Радбезу ООН, де росіяни мають право вето.
Якщо ця дорога буде заблокована, місцеве населення Сирії почне масово виїжджати з країни до Європи та держав Близького Сходу. При цьому міграційна криза, яка спричинена громадянською війною в Сирії, вже вважається найбільш масштабною з часів Другої світової війни.

Голосування за збереження роботи коридору в Раді безпеки ООН відбудеться у липні. Російські дипломати заявляють, що Москва "ще не визначилася, яке рішення ухвалить".
"Я не заперечую, що допомога йде і біженцям, але терористичні угруповання – їм це вигідно", – аргументує позицію заступник постпреду Росії в ООН Дмитро Полянський.

При цьому, за інформацією NYT, кілька російських дипломатів розповіли, що Кремль може спробувати використати голосування, щоб досягти поступок у питанні санкцій, спричинених вторгненням в Україну.
"Москва домовлятиметься з країнами, які можуть постраждати від нової хвилі біженців, про допомогу в обході санкцій", – заявляють неназвані представники РФ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати висловили стурбованість щодо планів Туреччини розпочати нові військові операції вздовж південного кордону Сирії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.