Прокуратура повідомила про затримання коригувальника ракетного удару по Львову

Прокуратура повідомила про затримання коригувальника ракетного удару по Львову

Правоохоронці оголосили про підозру львів'янину, котрий коригував ворожий ракетний удар по місту. Підозрюваного вже відправили під арешт без права внесення застави. Про це заявили в Офісі генпрокурора.
«При процесуальному керівництві Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Львова у державній зраді, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», – поінформували в ОДП.

Слідство встановило, що з квітня 2022 р. підозрюваний добровільно співпрацював із російськими окупантами. Він надсилав їм через Telegram дані про розміщення військових об'єктів у Львові та об'єкти критичної інфраструктури. Зловмисник безпосередньо коригував ракетні удари 18 квітня, у тому числі по автосервісу у Львові, внаслідок чого загинули четверо людей та четверо отримали поранення.
«Його затримали у порядку ст. 208 КПК України. Також суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави», – додали в ОДП.

18 квітня близько 8:30 ранку по Львову вдарили 4 ворожі ракети. Тоді повідомлялося, що внаслідок потрапляння однієї з них станції техобслуговування автомобілів загинули 7 мирних жителів. Крім того, повідомлялося, що загалом постраждали 11 людей, серед яких 3-річний хлопчик. За попередньою інформацією, ракети були випущені з Каспійського регіону та мали на меті пошкодити залізничну інфраструктуру міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.