Китай і РФ наклали вето на нові санкції ООН проти КНДР

Китай і РФ наклали вето на нові санкції ООН проти КНДР

Китай і Росія наклали вето на резолюцію ООН, пропоновану США, яка посилює санкції проти Північної Кореї у відповідь на її останні запуски міжконтинентальної балістичної ракети.
Голосування в Раді безпеки ООН відбулося 26 травня і стало першою серйозною розбіжністю між п’ятьма постійними членами Радбезу, які мають право вето, щодо резолюції про санкції проти Північної Кореї.
Рада запровадила санкції після першого ядерного випробування Північної Кореї в 2006 році та протягом багатьох років посилювала їх, прагнучи стримати ядерну і ракетну програми КНДР.
Посол США Лінда Томас-Ґрінфілд закликала до єдності перед голосуванням, назвавши шість цьогорічних випробувань Пхеньяном міжконтинентальних балістичних ракет "загрозою для всього міжнародного співтовариства".
Китай підтвердив свою незгоду з новими санкціями напередодні голосування.
Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь заявив, що Китай не вважає, що додаткові санкції допоможуть у реагуванні на поточну ситуацію.
Натомість Китай закликав Сполучені Штати вжити "значущих практичних дій" для відновлення діалогу з країною і пошуку політичного вирішення ситуації на Корейському півострові.
Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.