ЗМІ: Швейцарія зняла санкції з компанії “Єврохім” російського олігарха

ЗМІ: Швейцарія зняла санкції з компанії “Єврохім” російського олігарха

Російський олігарх Андрій Мельниченко зумів обійти європейські санкції і зняти в Швейцарії арешт з рахунків своєї компанії – виробника добрив "Єврохім". Вдалося йому це завдяки нехитрому трюку, просто переписавши активи на дружину.
Про це пише Tages-Anzeiger.
Видання пише, що Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії розблокував рахунки "Єврохіму" і опинився під жорсткою критикою провідних політичних сил.
Євросоюз ще 9 березня в рамках четвертого пакету санкцій проти Росії ввів обмеження проти ряду олігархів, у тому числі і Мельниченка, який є засновником вугільної компанії СУЕК та виробника добрив "Єврохім". Швейцарія через тиждень приєдналася до санкцій.

Журналісти Tages-Anzeiger з'ясували, що відтоді Мельниченко вийшов з ради директорів "Єврохіму" і переписав його на свою дружину Олександру. Оскільки формально вона залишається єдиним бенефіціаром компанії, то 30 березня Швейцарія розблокувала рахунки компанії.
"Єврохім" (EuroChem Group) з річними продажами більш ніж на 10 млрд доларів входить до топ-5 найбільших світових виробників азотних, фосфорних і калійних добрив.
Нагадаємо, в березні італійська влада в рамках європейських санкцій заарештували розкішну мегаяхту Мельниченка. Її вартість оцінюється в 578 млн доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.