Зеленський відкидає альтернативу статусу кандидата в ЄС для України

Зеленський відкидає альтернативу статусу кандидата в ЄС для України

Україна має отримати статус кандидата у Євросоюзі та вважає некоректними альтернативні ідеї.
Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром Португалії Антоніу Кошту.
Зеленський наголосив, що на його думку, ті, хто пропонують Україні "альтернативи" – свідомо чи несвідомо просувають інтереси РФ.
"Нам не потрібні (як замінник) будь-які можливості або доступ до тих чи інших фінансів. Це важливо для економіки України, але не потрібно нам як альтернатива кандидатству в ЄС. Нам не потрібні ці компроміси, бо це будуть компроміси не з Україною. Це буде черговий компроміс Європи з РФ. Я абсолютно впевнений, що це тиск і вплив російських чиновників, бюрократів та лобістів", – заявив Зеленський.

Заява Володимира Зеленського також свідчила, що він не має впевненості у підтримці кандидатства з боку Португалії вже в червні.
"Ми (з Антоніу Кошту) були відвертими і говорили про це. Я сказав відверто, кандидатство для України в Європейському Союзі – це важливий сигнал. Це ще не членство, але дуже важливий сигнал для нашого народу, який відстоює свою країну та європейські цінності", – додав президент.

"Дуже хочу вірити, що Португалія також буде на боці світу", – додав він.

Як повідомлялося, Польща та Португалія допоможуть Україні на шляху до ЄС.
Тим часом, Португалія готує для України нову зброю, але не коментує можливість надання протикорабельних систем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.