В Австрії виступили проти виключення РФ з усіх міжнародних співтовариств

В Австрії виступили проти виключення РФ з усіх міжнародних співтовариств

Австрія виступає проти виключення Росії з усіх міжнародних співтовариств. Країна вважає, що це унеможливить діалог між державами.
Про це говорить інтерв'ю міністра закордонних справ Австрії Олександра Шалленберга італійському виданню Corriere della Sera.
За його словами, країни, зокрема й європейські держави, повинні мати можливість діалогу, тому виключення будь-кого з міжнародних платформ стає загрозою для дипломатії.

"Було б некоректно виключати Москву з усіх майданчиків міжнародного діалогу… Австрія завжди була країною, яка вміла розмовляти з усіма. Відень є резиденцією ООН – єдиною в Європейському союзі, резиденцією ОБСЄ, яка є найважливішою платформою для контактів із росіянами та білорусами. очікування були низькими, але якщо є можливість віч-на-віч з лідером поговорити про військові злочини, порушення міжнародного права, то варто спробувати", – сказав Шалленберг.

Водночас, він додав, що Австрія зберігає військовий нейтралітет, а не політичний. Тому країна підтримує всі заходи для економічного тиску на РФ, які було вжито Євросоюзом. Глава МЗС нагадав, що Австрія підтримала попередні п'ять пакетів санкцій і зробить свій внесок у черговий.
Нагадаємо, Австрія поставила російському "Газпрому" ультиматум і заявила, що забере підземні сховища у Зальцбурзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.