Денисова: РФ проводить приховану мобілізацію в Криму та на Донбасі навіть серед жінок

Денисова: РФ проводить приховану мобілізацію в Криму та на Донбасі навіть серед жінок

Росія проводить на тимчасово окупованих українських теренах приховану мобілізацію. До лав Збройних сил РФ планують закликати навіть жінок.
Про це повідомила уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова.
Зокрема, такі заходи розпочалися у тимчасово окупованому Криму, де багато громадян під час призову відмовиться воювати проти української армії та здаються в полон ЗСУ.
Усіх чоловіків віком до 60 років, які прописані у місті Саки та Сакському районі, у період з 16 по 20 травня 2022 року викликають у військкомат для проведення звірки.

У свою чергу, в ОРЛО в рамках мобілізації окупанти поінформували керівництво підприємств про те, що необхідно провести "звіряння даних" жінок віком від 18 до 45 років, які мають такі спеціальності: бухгалтер, кухар, медсестра, лаборант, водій, машиніст, прибиральник.
Нагадаємо, що Росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп. Тому відправляє на війну до України військовозобов'язаних без досвіду.
Раніше ми повідомляли, що російська влада на тлі невдач в Україні проводить приховану мобілізацію. Військкомати розсилають чоловікам повістки для "військового обліку", пропонують вакансії для контрактників та рекламують так звану "спецоперацію".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.