Представник ООН закликав Путіна відновити роботу українських портів

Представник ООН закликав Путіна відновити роботу українських портів

Глава Світової продовольчої програми ООН Девід Бізлі закликав російського диктатора Володимира Путіна відновити роботу українських портів у Чорному морі до того, як вибухне глобальна катастрофа.
У коментарі CNN він заявив, що мільйонів людей по всьому світі очікує загибель, тому що порти України заблоковані Росією.
"Якщо у вас є серце до людей в іншому світі, незалежно від того, як ви ставитеся до України, вам потрібно відкрити ці порти", – зазначив Бізлі.

Зазначається, що життєво важливі вантажі сільгосппродукції з України, "відомої як житниця світу", застрягли через те, що Росія заблокувала порт Одеси та сусідні порти.

Бізлі попередив, що вони мають бути введені в експлуатацію протягом наступних 60 днів, інакше економіка України, орієнтована на сільське господарство, «повністью розвалиться».
Наразі триває розробка та запуск альтернативних логістичних маршрутів для експорту сільськогосподарської продукції. Зокрема, одним із пріоритетів у розвитку міжнародної торгівлі стало Дунайське судноплавство.
Зі свого боку, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН пообіцяв сприяти залученню інвестицій для розвитку транспортної галузі України та організації хабів з надання продовольчої допомоги півдню країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.