Ізраїль оголосив про нейтралізацію військового керівництва “Ісламського джихаду”

Ізраїль оголосив про нейтралізацію військового керівництва “Ісламського джихаду”

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала успішного удару по об'єктах радикального палестинського угруповання "Ісламський джихад" у секторі Газа та "нейтралізувала" високопоставлене військове керівництво угруповання.
Такі дані навів начальник оперативного управління ізраїльської армії генерал-майор Одед Басіок.
"Високопоставлене керівництво військового крила "Ісламського джихаду" в Газі нейтралізоване", – заявив Басіок, не пояснивши, що саме означає термін "нейтралізовано".

Будь-яких підтверджень з боку угруповання поки що не було.
Напередодні Ізраїль повідомив про вбивство одного з командирів "Ісламського джихаду" – Тайсіра аль-Джаабарі, а також ще 15 терористів – внаслідок авіаударів на об'єктах у секторі Газа. Ізраїль 6 серпня завдав ударів по військових об'єктах та місцях запуску ракет на території сектору Газа, зазначили у ЦАХАЛ.
Палестино-ізраїльський конфлікт загострився 1 серпня після того, як ізраїльські військові заарештували лідера Ісламського джихаду на Західному березі річки Йордан Бассема Сааді. Після цього Ізраїль оголосив про початок операції "Світанок" і завдав повітряних ударів по цілях у секторі Газа. За словами прем'єр-міністра Ізраїлю Яїра Лапіда, удари ЦАХАЛу зірвали атаку на Ізраїль, яку підтримуване Іраном угруповання планувало провести у відповідь на арешт Сааді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.