Макрон звинуватив Росію у “новому типі світової гібридної війни”

Макрон звинуватив Росію у “новому типі світової гібридної війни”

Президент Франції Емманюель Макрон звинуватив Росію у "новому типі світової гібридної війни".
Про це пише Сhallenges.
"Вони вирішили, що інформація, енергія та продовольство є військовими інструментами, поставленими на службу континентальної імперіалістичної війни проти України", – сказав він на прес-конференції в Беніні під час турне Африкою одночасно з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Він зізнався, що хотів би "схарактеризувати в грубіших термінах те, що відбувається сьогодні".
Також президент Франції назвав РФ "однією з останніх колоніальних імперських держав".

"Росія розпочала наступ в Україну, це територіальна війна, яка, як нам здавалося, зникла з європейської землі, це війна початку 20-го, навіть 19-го століття. Я говорю про континент (Африку, – ред.), який постраждав від колоніального імперіалізму", – сказав Макрон.

За його словами, саме росіяни створюють "дисбаланси", і саме Росія є "однією з країн, яка з найбільшою силою використовує інструменти пропаганди", зокрема через телебачення – канали Russia Today і Sputnik.
Як повідомлялось, раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав країни Африки переглянути свою позицію щодо вторгнення РФ в Україну і ввести санкції проти Росії.
Нагадаємо, раніше голова Африканського Союзу Макі Салл закликав ЄС скасувати частину санкцій проти Росії. Це нібито необхідно для того, щоб Африка могла закуповувати сільгосппродукцію у країни-окупанта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.