Зеленський поділився очікуваннями щодо нового прем’єра Британії

Зеленський поділився очікуваннями щодо нового прем’єра Британії

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що рівень співпраці між Києвом та Лондоном не зміниться після виборів нового глави британського уряду.
Про це він заявив в інтерв'ю британському телеканалу Talk TV, фрагменти якого цитує The Times.
Президент підкреслив, що хотів би співпрацювати з новим прем'єром так само, як і головою британського уряду Борисом Джонсоном, який пішов у відставку.
"Потрібні такі ж тісні відносини Великобританії з Україною. Я знаю, що ці два кандидати (у прем'єри – ред.) дуже поважні, і вони користуються підтримкою народу та суспільства Великобританії. Ми знаємо про цю підтримку. Ми знаємо про позитивну силу цих лідерів" , – наголосив Зеленський.

За словами президента, він стурбований, що за нового лідера британського уряду рівень підтримки України може зменшитися.
"Чесно кажучи, мене це хвилює. Ми хотіли б мати хоча б такий самий рівень підтримки… бо мої особисті стосунки з Борисом прискорили рівень наданої британської підтримки. Британці були лідерами у такій підтримці", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до фіналу виборів прем'єра Британії увійшли колишній міністр фінансів Ріші Сунак і чинний міністр закордонних справ Ліз Трасс.
Також ми писали, що, за інформацією The Times, Борис Джонсон сподівається у майбутньому повернутися до прем'єрського крісла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.