Поліція фіксує ріст злочинності на окупованих територіях

Поліція фіксує ріст злочинності на окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях України правоохоронці фіксують стрімкий ріст злочинності, зокрема вбивств та викрадення авто.
По це повiдомляє Нацполіція з посиланням на заяву начальника Департаменту карного розшуку Вадима Дзюбинського 26 липня під час брифінгу.

"Попри те, що загальна злочинність (в Україні – ред.) зменшилася впродовж півроку на 25 відсотків і рівень тяжких та особливо тяжких злочинів залишився на рівні минулого року, кількість умисних вбивств збільшилася через вбивства, які були вчинені на окупованих і деокупованих територіях.

Під час активних бойових дій у нас з’являється велика кількість необлікованої, трофейної, втраченої зброї, яка різними шляхами потрапляє на мирну територію, де в подальшому розповсюджується, зберігається, а також використовується для скоєння різних видів злочинів".
За його словами, значну частину злочинів на окупованих територіях скоюють російські військові. Однак в Україні загалом знизився рівень злочинності через масову міграцію людей всередині країни та за кордон, комендантську годину, роботу правоохоронців та тероборони.
Водночас з травня фіксують тенденцію щодо збільшення рівня злочинності. Майже на 86% зросла статистика викрадення авто у порівнянні з минулим роком, однак зменшилася кількість квартирних крадіжок, розбійних нападів і пограбувань.

"На територіях, де не відбувалися активні бойові дії, майже не фіксуються кваліфіковані незаконні заволодіння транспортом. В основному ми реєструємо такі злочини на окупованих і деокупованих територіях Луганської, Донецької, Харківської, Чернігівської, Сумської областей".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.