Данилов: інформацію з фронту закрито на 90%

Данилов: інформацію з фронту закрито на 90%

Ставка Верховного Головнокомандувача, члени РНБО щодня мають звіт про стан справ у військах, але 90% цього звіту не може бути відкрито для всього суспільства. На цьому наголосив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Українському радіо.
"Інформація, яка надходить з фронту, вкрай чутлива. І за кожною інформацією, якщо вона представляється некоректно, невчасно та з похибкою, ми можемо мати втрати серед наших хлопців. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми повинні в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту – це вийде за межі певних процесів", – зазначив він.

За словами Данілова, коли українські війська сьогодні атакують "особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів", треба мати на увазі, що "за цією зброєю рашисти відкрили полювання".
"На сьогодні можу сказати, що жодну одиницю зброї з вини наших військових чи з якихось медійних чи інших речей ворог не знищував. Ми чітко розуміємо, де і що у нас перебуває, яким чином це все відпрацьовується. Щоранку усі члени ставки та Ради нацбезпеки та оборони на 6:30 отримують звіт про стан справ у наших військах, ми розуміємо, що 90% цього звіту не може бути відкрито для всього суспільства, але не тому, що ми не маємо бажання відкривати, а тому, що це може нашкодити насамперед нашим військовим. Я хочу, щоб журналісти з розумінням до цього ставилися", – заявив секретар РНБО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.