Глави МЗС країн ЄС погодили новий пакет санкцій проти Росії

Глави МЗС країн ЄС погодили новий пакет санкцій проти Росії

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу погодили черговий пакет санкцій проти Росії. У нього не входитиме газове ембарго.
Про це говорить заява міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.
За його словами, новий санкційний пакет в основному включає в себе роз'яснення існуючих правил і не вводить додаткові обмеження на транспортування енергоресурсів.
"Ми чітко вказували на те, що якщо "Газпромбанк" буде в списку санкцій, то ми не зможемо підтримати його. "Газпромбанк" не входить в санкційні пропозиції, тому що вони не містять ніяких обмежень на транспортування енергоносіїв", – заявив Сійярто.

Він додав, що документом, зокрема, вводиться ембарго на золото і затверджуються додаткові обмеження на державні закупівлі та прийом депозитів.
При цьому, за інформацією Сійярто, в санкційний список ЄС будуть додані 48 приватних осіб і дев'ять організацій, у тому числі віце-прем'єр Росії, кілька чиновників РФ і "Сбербанк".
Нагадаємо, раніше стало відомо, що, за даними ЗМІ, Європейський союз може прийняти нові санкції проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну вже цього тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.