У “ХАМАС” підтвердили смерть свого лідера Ях’ї Сінвара

У “ХАМАС” підтвердили смерть свого лідера Ях’ї Сінвара

Глава ХАМАС у секторі Гази Халіль аль-Хайя підтвердив смерть лідера терористичного угруповання Ях'ї Сінвара. З посиланням на The Times of Israel.
Аль-Хайя стверджує, що смерть Сінвара «лише посилить ХАМАС», і обіцяє, що «окупанти» незабаром пошкодують про його вбивство.
Він додав, що ізраїльських заручників, яких утримують у секторі Гази, не звільнять, доки Ізраїль не припинить атаки на анклав і не виведе свої війська.
Ліквідація лідера ХАМАС Яхʼї Сінвара — що відомо
Яхʼї Сінвар був призначений на посаду лідера терористичного угруповання ХАМАС після того, як у серпні в Тегерані ізраїльтяни ліквідували колишнього лідера — Ісмаїла Ганію.

Ізраїльська влада вважала Яхʼю Сінвара одним з організаторів і командирів жорстокого нападу бойовиків ХАМАС 7 жовтня 2023 року на Ізраїль і публічно обіцяла його ліквідувати.
17 жовтня ліквідацію Сінвара офіційно підтвердили в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Повідомляли, що операція була проведена успішно днем раніше.
Пізніше ліквідацію Сінвара після однієї з операцій у секторі Гази підтвердив керівник МЗС Ізраїлю Ісраель Кац.
У ЦАХАЛ зазначали, що Сінвар протягом останнього року переховувався над землею і під землею в тунелях ХАМАСу в секторі Гази.
Пізніше The Times of Israel із посиланням на ізраїльські спецслужби повідомили про те, що Сінвар протягом кількох місяців переховувався в районі Тель-Султан у Рафасі. Причому ЦАХАЛ до останнього моменту не мав точних розвідувальних даних про його місцезнаходження. Як повідомляють журналісти, солдати, які здійснили ліквідацію лідера ХАМАС, зуміли встановити його особу тільки постфактум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.