СБУ затримала агентку, яка допомагала окупантам наступати на Покровськ

СБУ затримала агентку, яка допомагала окупантам наступати на Покровськ

СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ РФ. Вона допомагала окупантам наступати на Покровськ Донецької області.
Про це повідомляє СБУ.
"Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для ворога на Донеччині. Вона "зливала" окупантам локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському", – йдеться у повідомленні.

Після виконання завдань російських спецслужб, жінка приїхала у Кіровоградську область. І звідки планувала виїхати як "переселенка" до Євросоюзу, а потім – до РФ.
"Контррозвідники СБУ зірвали плани російської агентки і затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в Росію", – зазначили в СБУ.

Що відомо про зрадницю?
За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового Донецької області. Жінка входила до агентурної мережі ФСБ, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації Служби безпеки на території регіону.
"Тоді співробітники СБУ затримали двох коригувальників, що відслідковували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки. Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ", – зазначили у відомстві.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп окупантів у напрямку Покровська. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Затримання агентів РФ, які допомагали окупантам у наступі на Покровськ
Покровськ – місто у Донецькій області. Як раніше повiдомлялось, оскільки у противника немає жодних можливостей окупувати Слов'янсько-Краматорську агломерацію як найбільш масштабну в тій частині Донецької області, яка знаходиться під контролем української армії, РФ буде намагатися захопити Покровськ з подальшою можливістю виходу на адмінкордон між Донецькою та Дніпропетровською областями.
Своєю чергою, Служба безпеки України не вперше затримує агентів, які допомагали російським військам у наступі на Покровськ Донецької області. Наприклад, нещодавно повідомлялося, що в Донецькій області було затримано агента військової розвідки РФ. Зрадник розвідував бойові позиції сил оборони на Покровському напрямку. Крім того, правоохоронці раніше затримали інформатора російських спецслужб, який допомагав загарбникам готувати прорив у Покровськ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.