Єрмак: Україна хоче якнайшвидше отримати фідбек від партнерів щодо плану перемоги

Єрмак: Україна хоче якнайшвидше отримати фідбек від партнерів щодо плану перемоги

Президент України Володимир Зеленський представив свій план перемоги ключовим західним державам-партнерам. Тепер Київ хоче якнайшвидше отримати від них фідбек.
Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірi телемарафону.
"Було б, мені здається, не зовсім реально, якщо б ми миттєво отримали якусь відповідь, бо нам же відповідь потрібна дуже конкретна, а будь-яка конкретика потребує часу. Безумовно, ми очікуємо на фідбек якомога скоріше, фідбек у вигляді конкретних кроків", – сказав Єрмак.

Як додав керівник ОП, країни-партнери, яким вже представили план перемоги, "глибоко у ситуації" та "все розуміють".
"План перемоги – це про створення умов, щоб дійсно ми рухалися уперед щодо закінчення війни на умовах, які були б прийнятні для, у першу чергу, України… Я сподіваюся, що наступні кроки з боку наших партнерів будуть якнайкраще показувати їхню підтримку щодо цього плану", – резюмував він.

План перемоги України
Київ розробив так званий план перемоги, який передбачає низку кроків з боку держав-партнерів для забезпечення Україні сильних позицій під час будь-яких переговорів з РФ, зокрема на Саміті миру.
Наприкінці вересня Зеленський представив план перемоги американському лідеру Джо Байдену та кандидатам в президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу.
Також очікувалося, що 12 жовтня на засіданні у форматі "Рамштайн" українська сторона представить план перемоги всім лідерам країн-партнерів. Але через буревій в США американський лідер скасував поїздку в Німеччину, а засідання відклали.
Проте Зеленський цього тижня відвідав відразу чотири європейські столиці, а також взяв участь у саміті з Балканськими країнами. На цих зустрічах також було представлено план перемоги.
Перебуваючи у Берліні, президент України заявив, що хотів би завершення війни не пізніше 2025 року, а план перемоги, за його словами, – міст до проведення результативного Саміту миру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.