У посольстві Норвегії в Києві з’явиться відповідальний з оборонної співпраці

У посольстві Норвегії в Києві з’явиться відповідальний з оборонної співпраці

Міністерство оборони Норвегії створило в офісі військового аташе посольства в Києві посаду відповідального за військову співпрацю між обома країнами.
Про це в коментарі порталу Forsvarets forum сказав норвезький прем'єр-міністр Бйорн Арільд Грам.
За словами Грама, новий посадовець у посольстві в Україні буде відповідати за зв’язок і співпрацю між норвезькими й українськими науковцями та промисловістю "в галузі оборонних інновацій і промислового розвитку".
Він вважає, що для задоволення потреб України у секторі оборони необхідні "значні інвестиції" та зацікавленість норвезького приватного сектору.
"Норвезькі компанії хочуть зробити свій внесок (в оборонний сектор України. – Ред.) знаннями, досвідом та рішеннями як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Це також користується попитом з українського боку", – вважає прем’єр Норвегії.

Також Грам виступає за посилення співпраці між норвезькими та українськими компаніями. Він нагадав, що у серпні уряд Норвегії дозволив передачу норвезьких оборонних технологій в Україну, чим скористався виробник 155-мм артилерійських снарядів Nammo.
Раніше стало відомо, що Данія планує створити фонд для об'єднання інвестицій з метою розширення української військової промисловості та прискорення виробництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.