Двох співробітників ФСБ заочно засудили до 15 років увʼязнення через кібератаки

Двох співробітників ФСБ заочно засудили до 15 років увʼязнення через кібератаки

Українські правоохоронні органи заочно засудили до 15 років позбавлення волі двох колишніх посадовців Головного управління Служби безпеки України в Криму, які працюють на ФСБ Росії. З посиланням на Офіс генпрокурора України.
У суді прокурори довели, що у 2014 році засуджені зрадили свою присягу, перейшовши на бік окупантів під час збройного конфлікту. Вони вступили до ФСБ і сприяли російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України, а також стали частиною злочинного хакерського угруповання Armageddon.
З березня 2014 року до березня 2021 року угруповання здійснювало кіберрозвідку та кібератаки, створюючи приховані технічні канали для витоку інформації, збору конфіденційних даних, а також викрадення ідентифікаторів доступу і персональної інформації, здебільшого правоохоронців та військових.

Вони також здійснювали кібератаки, спрямовані на блокування роботи державних і корпоративних електронних ресурсів України і проводили акції кібернетичного впливу на користь російських спецслужб.
З січня 2020 року до березня 2021 року підозрювані разом з іншими членами угруповання Armageddon здійснили атаки на об'єкти критичної інформаційної інфраструктури установ, що забезпечують належне функціонування економічної і правоохоронної систем України, а також її обороноздатності.
Засуджені здійснювали незаконне втручання в роботу комп’ютерів і серверів державних установ України, що призвело до витоку, блокування та спотворення інформації, а також до порушення процесу її обробки та маршрутизації на користь російських спецслужб.
Вирок суду набрав чинності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.