У ПФУ відповіли, чи може пенсіонер пройти ідентифікацію по е-паспорту у “Дії”

У ПФУ відповіли, чи може пенсіонер пройти ідентифікацію по е-паспорту у “Дії”

Пенсіонери-переселенці мають час від часу проходити ідентифікацію. І для цього можна використовувати не тільки звичайний паспорт.
Про це повідомляє Міністерство соцполітики.
"Для того, щоб перевірити, чи справді виплату від держави отримує саме та особа, якій вона призначена, одержувачі пенсії та соціальних виплат періодично проходять фізичну ідентифікацію", – йдеться у повідомленні.

Ідентифікацію можна пройти як офлайн, так і онлайн. При цьому, як пояснюють спеціалісти, під час проходження ідентифікації в сервісних центрах ПФУ, в якості документа, який підтверджує особу, можна використовувати не паперовий паспорт, а е-паспорт з
"Дії"."Між ПФУ та Міністерством цифрової трансформації діють обміни електронними документами. Це означає, що сервісні центри ПФУ для підтвердження особи відвідувача можуть використовувати е-паспорт (ID-картку), сформований у мобільному застосунку "Дія", – кажуть в ПФУ.

Навіщо потрібна ідентифікація?
Пенсіонери зі статусом ВПО мають проходити ідентифікацію кожні 6 місяців. Це потрібно для підтвердження, що гроші отримує та людина, якій вони призначені.
Пройти ідентифікацію можна одним із таких способів: під час візиту до відділення АТ "Ощадбанк" або до Пенсійного фонду України (ПФУ). Також пройти ідентифікацію пенсіонери-переселенці в Україні можуть і онлайн.
Із собою треба мати паспорт громадянина України або закордонний (е-паспорт з "Дії"), пенсійне посвідчення, платіжну картку, на яку надходить пенсія (при ідентифікації у "Ощадбанку").

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.