Бельгія передасть Україні три САУ Caesar

Бельгія передасть Україні три САУ Caesar

Бельгія готується поставити Україні три самохідні артилерійські установки Caesar. Буде поставлено три установки. З посиланням на телеканал RTBF.
"Раді міністрів найближчим часом буде представлено досьє про придбання і передачу Україні трьох артилерійських установок Caesar загальною вартістю 12 млн євро", – сказано у повідомленні.

Варто нагадати, що на початку цього року Франція сформувала "артилерійську коаліцію" для підтримки разом зі США українських військових. До коаліції увійшли 25 країн, включно з Бельгією. Метою коаліції було надати Україні 72 додаткових САУ Caesar у 2024 році. Зокрема Франція зобов'язалась передати 12 артилерійських установок.

Гаубиця Caesar має ефективну дальність до 42 кілометрів. Вона здатна використовувати всі типи 155-мм снарядів НАТО, включаючи касетні. Її швидкострільність становить 6 пострілів за хвилину.
Зокрема у лютому 2023 Міноборони України повідомило, що Копенгаген передав Україні всі самохідні артилерійські установки Caesar, які мав на озброєнні.
А в березні 2024 міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявляв, що Париж також передасть Україні 78 артустановок Caesar. Також планує посилити поставку снарядів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.