Сійярто заявив, що Угорщина зірвала відправку в Україну військових радників із ЄС

Сійярто заявив, що Угорщина зірвала відправку в Україну військових радників із ЄС

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Європейський Союз нібито планував направити військових радників до України. За його словами, Угорщина цю пропозицію відхилила. З посиланням на угорське видання Index.
За словами Сіярто, Угорщина відхилила пропозицію Євросоюзу направити військових радників в Україну для навчання військовослужбовців через «ризик ескалації».
Глава угорського МЗС нагадав, що ЄС ухвалив рішення в листопаді 2022 року розпочати підготовку українських військових на території держав-учасниць, серед яких головну роль відіграє Польща.
Міністр заявив, що Угорщина не бере участі в цій місії, не надає ні солдатів, ні фінансові ресурси, і тренування військових на угорській території не проводяться.

Сіярто зазначив, що продовження місії зараз стоїть на порядку денному, але після довгих дискусій і переговорів було висунуто пропозицію відправити в Україну військових радників для виконання координаційних завдань. На думку угорського міністра, це особливо небезпечний крок з точки зору «ризику ескалації війни».
«Це небезпечна пропозиція, і, на наш погляд, вона значно збільшить ризик ескалації війни, а отже, і її подальшого поширення. Це також небезпечно для нас, для Угорщини, тому що якщо конфлікт загострюється, то він загострюється по сусідству, а не за тисячі кілометрів. Тому ми говоримо „ні“ цій пропозиції, ми вже повідомили про це зовнішньополітичній службі Євросоюзу в Брюсселі», — сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.