“Енергоатом” не може знайти фінансування будівництва реакторів через корупцію – FT

“Енергоатом” не може знайти фінансування будівництва реакторів через корупцію – FT

Через корупційні скандали малоймовірно, що "Енергоатом" залучить мільярди доларів на будівництво нових атомних реакторів. Про це пише газета Financial Times.
Три діючі атомні станції України виробляють майже половину електроенергії країни, і через 10 років потрібно буде замінити два реактори.
У січні Галущенко оголосив, що "Енергоатом" розпочне будівництво чотирьох нових реакторів. Однак малоймовірно, що компанія, яка була втягнута у корупційні скандали, зможе залучити мільярди доларів, необхідних для цього проєкту.

План Галущенка щодо закупівлі старих російських технологій у Болгарії за 600 мільйонів доларів було зупинено після протестів депутатів цього літа.
Єдина українська енергетична компанія, яка змогла залучити значне міжнародне фінансування, — це державний оператор "Укренерго". Але після суперечливого звільнення його керівника Володимира Кудрицького 3 вересня подальші інвестиції опинилися під питанням, пише газета.
Кудрицький сказав, що схема кредитів для інвесторів у малі електростанції, запроваджена в липні, призведе до появи десятків нових гравців на ринку та створить конкуренцію для "Енергоатому", що міністерство енергетики намагалося відкласти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.