Нідерланди офіційно зняли з озброєння винищувачі F-16

Нідерланди офіційно зняли з озброєння винищувачі F-16

Нідерланди офіційно оголосили, що зняли з озброєння винищувачі F-16, на зміну їм прийшли літаки F-35.
Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Нідерландів.
У відомстві нагадали, що перший з 213 винищувачів F-16, придбаних Нідерландами, прибув на авіабазу Леуварден 6 червня 1979 року.
"Міністерство оборони офіційно попрощалося з легендарним літаком. У рамках цього заходу над Нідерландами було проведено стройовий політ восьми літаків", – йдеться у заяві.

Як зазначив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, "після 45 років вірної служби і безлічі місій літак знайде нове життя в Україні та Румунії".

Een gedenkwaardig moment: de laatste afscheidsvlucht van de iconische F-16. Na 45 jaar trouwe dienst en vele missies krijgt het toestel een nieuw leven in Oekraïne en Roemenië.Aan iedereen die de F-16 heeft gevlogen of onderhouden: bedankt!! pic.twitter.com/cyyjBxXAQp— Ruben Brekelmans (@DefensieMin) September 27, 2024
Як відомо, винищувачі F-16 Україні надають Данія, Нідерланди, Бельгія та Норвегія.
Нагадаємо, 4 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що перші літаки F-16 вже в Україні, та показав їх на таємному летовищі.
У ВПС Нідерландів раніше заявляли, що Україна може застосовувати надані його країною винищувачі F-16 для ударів по російській території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.