Лукашенко слідом за Путіним теж почав погрожувати ядерною зброєю

Лукашенко слідом за Путіним теж почав погрожувати ядерною зброєю

Олександр Лукашенко слідом за російським диктатором Володимиром Путіним почав погрожувати Заходу ядерною зброєю. Назвав державний кордон Білоруссі – червоною лінією.
Про це говорить заява Олександра Лукашенка, якого цитує місцеве видання "БелТА".
Як відзначив Лукашенко, у разі вторгнення Заходу на Російську Федерацію (РФ) або ж Білорусь, Москва та Мінськ нібито одразу застосують ядерну зброю.
Зокрема він звинуватив Польщу у тому, що вона "вже руки потирає" й разом з американцями "вишикувалась вздовж кордону, особливо польського".
"Ми застосуємо ядерну зброю – нам можуть відповісти. І по Росії в тому числі. Тому Росія весь арсенал застосує. А це вже світова війна. Цього не хоче і Захід. Вони до цього не готові. Але ми їм відверто говоримо: червона лінія – це державний кордон. Наступили на неї – відповідь буде миттєвою. Ми до цього готуємося. Я чесно і відверто про це говорю", – додав він.

Ядерні погрози Заходу
Ядерні погрози з боку Росії та Білорусі стали особливо виразними на фоні війни в Україні, де агресія Росії супроводжується постійними натяками на можливе використання ядерної зброї. Кремль намагається використовувати цю риторику як засіб залякування Заходу, нагадуючи про свої стратегічні ядерні можливості в умовах посилення військової підтримки України з боку західних союзників.
Нещодавно диктатор Путін анонсував зміни в ядерній доктрині Росії, які розширять умови застосування ядерного арсеналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.