“Укрпошта” змінює тарифи з жовтня: скільки доведеться платити за листи

“Укрпошта” змінює тарифи з жовтня: скільки доведеться платити за листи

"Укрпошта" оголосила про підвищення вартості поштових марок, маркованих конвертів та карток.
Про це говорить повідомлення "Укрпошти".
З 1 жовтня 2024 року "Укрпошта" вводить новий порядок продажу поштових марок, конвертів та карток, які тепер будуть обкладатися податком на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20%. Це нововведення зумовлене змінами в Податковому кодексі України.
Зокрема, вартість пересилання внутрішнього листа вагою до 50 грамів (з маркою U) становитиме 18 грн з ПДВ.
Пересилання внутрішнього реєстрованого листа без оголошеної цінності масою до 50 грамів або простого листа без оголошеної цінності масою від 50 до 250 грамів включно (з марками F,M) становитиме 36 грн з ПДВ.
Зміни також стосуються міжнародних відправлень, де ціна розраховується з урахуванням курсу Нацбанку:
вартість пересилання поштової картки масою до 20 грамів включно до іноземних держав (марки A,G) становитиме 1 долар + 20% ПДВ вартість пересилання непріоритетного листа масою до 50 грамів включно до іноземних держав (з марками N,W) обійдеться в 1 долар і 50 центів + 20% ПДВ доплатна марка (P) коштуватиме 5 доларів + 20% ПДВ
За марковані конверти доведеться заплатити:
форматів C6, DL з маркою U, V – 21,6 грн. форматів C6, DL з маркою F – 39,6 грн. формату C5 з маркою М – 40,8 грн.
Нагадаємо, з 30 серпня "Укрпошта" припинила приймати для пересилання відправлення з післяплатою готівкою від фізичних осіб-підприємців. РБК-Україна розповідало, як тепер відбуваються розрахунки.
Також ми писали, що українці у прифронтових регіонах можуть скористатися безкоштовною доставкою ліків через "Укрпошту". Послуга доступна у віддалених та постраждалих від війни населених пунктах, де немає аптек або необхідних медикаментів. Ліки можна замовити з безкоштовною доставкою до відділень "Укрпошти", але діє ця послуга лише в кількох регіонах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.