Єрмак: Запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги

Єрмак: Запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги

Під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що запрошення України до НАТО є важливою частиною плану перемоги, розробленого президентом Володимиром Зеленським.
Про це повiдомив Офіс президента України.

"Запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги. Я так само закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку РФ".
За його словами, план перемоги України, який Зеленський презентує у Сполучених Штатах Америки, містить чітке бачення кроків, "які необхідно зробити для забезпечення справедливого й тривалого миру" та включає як військову, так і дипломатичну стратегії.
Також Єрмак підкреслив, що попри шестиразове збільшення виробництва зброї, Україні все ще не вистачає ресурсів, технологій і часу для повного самозабезпечення.
Керівник ОП закликав союзників прискорити постачання військової допомоги, серед пріоритетів: системи протиповітряної оборони, безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби, далекобійні системи та артилерійські снаряди.
Крім того, він закликав до збільшення інвестицій у виробництво української зброї та підкреслив необхідність надання дозволу на удари по території РФ, а також використання заморожених російських активів для підтримки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.