У Меджлісі відреагували на слова Сікорського про “чесний референдум” у Криму

У Меджлісі відреагували на слова Сікорського про “чесний референдум” у Криму

Меджліс назвав висловлювання очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського неприпустимими й цинічними, а також такими, що не відповідають ані національним інтересам України, ні правам та інтересам корінного кримськотатарського народу. Про це йдеться в опублікованій заяві Меджлісу кримськотатарського народу.
"Ми впевнені, що будь-які пропозиції щодо розв'язання питання припинення війни Росії проти України, досягнення миру в Україні, відновлення її територіальної цілісності, відновлення порушених прав і свобод українських громадян на окупованих територіях має відбуватися на основі національного законодавства України та міжнародного права", — йдеться у заяві.

У Меджлісі додали, що першим кроком до встановлення миру має бути виведення російських окупаційних військ з території Криму.
"Обговорення будь-яких питань майбутнього Криму має відбуватися лише за участю та згодою Української держави та корінного кримськотатарського народу", — наголосили в Меджлісі.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві заявив, що окупований росіянами Крим можна було б передати під мандат ООН для підготовки так званого "чесного референдуму". При цьому Сікорський не уточнив, як протидіяти багаторічному тривалому переселенню на півострів росіян разом зі зміною демографічної структури Криму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.