МЗС Китаю зробило заяву про багатополярний світ

МЗС Китаю зробило заяву про багатополярний світ

Країни Африки разом із Китаєм мають спільно відстоювати міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві, та будувати "рівноправний і впорядкований багатополярний світ", заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї. Про це йдеться на сайті китайського МЗС.
"В останні роки світ увійшов у новий період турбулентності та змін. Проте незалежно від того, як змінюється міжнародна ситуація, початкове прагнення Китаю та Африки працювати спільно для забезпечення міжнародної чесності і справедливості залишається непорушним", – заявив дипломат.

Ван Ї наголосив, що Китай виступає за "рівноправний і впорядкований багатополярний світ" та всеосяжну економічну глобалізацію.
"Китай і Африка спільно захищають справжню багатосторонність, виступають проти гегемонізму та протекціонізму, твердо підтримують міжнародну систему, ядром якої є ООН та міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві. Вони також твердо відстоюють спільні законні права та інтереси Глобального Півдня і сприяють світовому миру й розвитку", – підкреслив МЗС КНР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.