Російський і китайський кораблі увійшли в прилеглі води Японії

Російський і китайський кораблі увійшли в прилеглі води Японії

Офіційний Токіо висловив протест Пекіну у зв'язку з тим, що китайський військовий корабель проплив поблизу спірних островів у Східно-Китайському морі, які в Японії називають Сенкаку, а в Китаї відповідно Дяоюйдао. Про це, з посиланням на Japan Today.
Японські офіційні особи регулярно протестують проти присутності кораблів китайської берегової охорони у водах поблизу островів. Фрегат ВМС Китаю був помічений в прилеглих водах Японії на північний захід від одного з контрольованих Токіо островів.
"Ми висловили серйозну стурбованість і протест китайській стороні дипломатичним шляхом і закликали їх не допустити повторення подібних інцидентів", – заявив заступник головного секретаря Кабінету Міністрів Сейдзі Кіхара.

Крім того, в понеділок в прилеглих водах спірних островів був помічений російський військовий корабель. Прилеглими водами в міжнародному морському праві заведено вважати 12-мильну смугу, яка простягається за межі територіальних вод.
Нагадаємо, раніше Великобританія, США, Канада і Японія оголосили про заборону на поставки російського золота, щоб посилити тиск на" військову машину " президента РФ Володимира Путіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.