САП підтвердила арешт на запит України замку російського олігарха в Італії

САП підтвердила арешт на запит України замку російського олігарха в Італії

В Італії заарештували замок, який належить російському бізнесмену Олексію Федоричеву. Арешт відбувся на запит України. З посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.
На виконання запиту САП та НАБУ Фінансова гвардія Флоренції (Італія) наклала арешт на майно бізнесмена російського походження – представника міжнародного зернотрейдера.
Італія арештувала замок вартістю 41 млн євро у Флоренції, який є речовим доказом у справі щодо завдання збитків на понад 60 млн доларів ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Слідство встановило, що у липні-жовтні 2014 року посадовці державної зернової корпорації організували укладення та виконання контрактів щодо продажу зернової продукції за заниженими цінами підконтрольним підприємствам.
Зерно української державної компанії на умовах післяплати через низку суб'єктів поставляли в Саудівську Аравію. Проте гроші так і не були сплачені. Було встановлено, що саме за частину цих коштів і було придбано замок.
Нагадаємо, днями ЗМІ повідомили, що в Італії на запит українських правоохоронців заарештували активи російського бізнесмена Олексія Федоричева. Зокрема, арешт наклали на історичний замок Торро дель Галло у Флоренції.
Федоричев є резидентом баскетбольного клубу "Монако", а також співвласником компанії "Тис". Вона володіє причалами в українських портах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.