ДБР: Дубінський міг купувати нерухомість в Іспанії за гроші росіян

ДБР: Дубінський міг купувати нерухомість в Іспанії за гроші росіян

Державне бюро розслідувань вивчає обставини набуття народним депутатом Олександром Дубінським та членами його сім'ї нерухомості за кордоном, у тому числі на території Іспанії. Правоохоронці не виключають причетність російського сліду.
У відповіді зазначили, що слідчі перевіряють обставини набуття Дубінським, членами його сім'ї та близькими особами нерухомості за кордоном, у тому числі на території Іспанії, про що раніше розповідала голова громадської ініціативи "Голка" Ірина Федорів із посиланням на інформацію від співрозмовників у спецслужбах.
Вона вказувала, що у цьому випадку може бути присутнім російський слід та зазначала, що на це вказує кілька факторів, зокрема: кошти рідним Дубінського могли надходити кількома транзакціями від росіянок – Ксенії Кац і її матері Олени, після чого відбулася купівля нерухомості.

У ДБР зазначили, що слідчі перевіряють джерела отримання коштів для придбання майна, зокрема, правоохоронці не відмовляються від можливого фінансування цього громадянами Росії.
З метою підтвердження такої інформації, слідчі проводять всі необхідні дії, у тому числі – в межах міжнародного співробітництва, акцентували у відповіді.
Слідчі бюро здійснюють досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні за фактом можливого "відмивання" майна, одержаного злочинним шляхом, а також ухилення від сплати податків Дубінським.
Що відомо про справу Дубінського

3 серпня СБУ та ДБР проводили обшуки у Дубінського, який поїхав відпочивати за кордон нібито для лікування родича. Тоді правоохоронці почали розслідувати факти підписання депутатом офіційних документів під час його перебування за кордоном, що може свідчити про їх підроблення.
9 серпня йому повідомили про підозру у підробленні документів.1 листопада правоохоронці знову прийшли до нардепа з обшуками, щоб перевірити його можливу причетність до організації незаконного переправлення людей через державний кордон у змові з іншими особами.
3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За даними слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.
8 листопада НАЗК вручило Дубінському протокол про корупцію.
СБУ та ДБР 13 листопада провели обшуки у Дубінського, пізніше оголосивши йому та ще чотирьом особам підозру в держзраді, вчиненій організацією.
За даними слідства, група займалася дискредитацією України на міжнародній арені й отримувала гроші від російського ГРУ. Дубінський входив до її складу і мав позивний "Буратіно".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.