Україна повернула з окупованих територій ще чотирьох дітей

Україна повернула з окупованих територій ще чотирьох дітей

В Україну вдалось повернути ще чотирьох дітей. Вони перебували у тимчасово окупованій частині Херсонської області.
Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, повідомляє його Telegram.
"Українці вдома! Волонтери Save Ukraine провели ще одну рятувальну операцію з тимчасово окупованої Херсонщини", – повідомив він.

За його словами, на підконтрольну Україні територію повернули двох хлопців-підлітків, котрим 14 та 15 років. Також із ними виїхали двоє осіб з-поміж дітей, позбавлених батьківського піклування.
"Зараз вони у безпеці, отримують необхідну медичну та психологічну підтримку", – додав Прокудін.

З початку цього року з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області вдалося евакуювати 152 дитини та шість мешканців області, які мають статус дітей-сиріт.
Повернення українських дітей
З початку повномасштабної агресії Росії проти України у лютому 2022 року депортація українців на територію РФ та Білорусі стала масовою практикою.
Процес повернення таких дітей додому є складним та тривалим. Проте, завдяки зусиллям українських влад, деяких з них все ж таки вдається повернути на Батьківщину.
У травні з тимчасово окупованих територій України було евакуйовано 13 дітей разом з їхніми сім'ями. А в червні до своїх домівок в Херсонській області повернулися семеро українських дітей, які проживали на тимчасово окупованій території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.