Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійшло

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійшло

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. У ньому був третій зенітний ракетний комплекс Patriot, про який раніше заявляли у Німеччині.
Про це повідомляє прес-служба Федерального уряду.
Зазначається, що до пакета допомоги крім Patriot увійшли ракети та запчастини до нього. Нагадаємо, що Patriot – це потужний зенітно-ракетний комплекс, який може значно посилити обороноздатність України. Він здатний збивати балістичні та крилаті ракети, а також літаки, захищаючи міста та критичну інфраструктуру.
Що ще у списку:
боєкомплекти до танків Leopard 1; 2 самохідних багатофункціональних РЛС TRML-4D; 30 розвідувальних БпЛА Vector із запчастинами; 200 мобільних пристроїв для глушіння дронів; 10 автономних морських катерів; 10 броньовиків та 3 патрульні джипи; 55 тисяч снарядів 155 мм та 9 тисяч снарядів до зенітних танків Gepard.
Допомога Україні від Німеччини
З початку російської агресії Німеччина стала одним з ключових постачальників військової допомоги Україні, надаючи найбільшу підтримку серед європейських країн. Важливим кроком стало рішення про передачу Україні сучасних зенітно-ракетних комплексів Patriot, що значно посилило її протиповітряну оборону.
Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про серйозні наслідки для Берліна та НАТО у разі відмови від допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.