Ліванська “Хезболла” запустила по Ізраїлю понад 200 ракет

Ліванська “Хезболла” запустила по Ізраїлю понад 200 ракет

Ліванське угрупування "Хезболла" заявило, що випустило 4 липня понад 200 ракет по кількох військових базах в Ізраїлі у відповідь на удар, в результаті якого загинув один з їхніх старших командирів.
Ізраїльські військові повідомили, що "численні снаряди і підозрілі повітряні цілі" проникли на їхню територію з Лівану, багато з яких, за їхніми словами, були перехоплені.
The Times of Israel повідомляє, що під час масованого ракетного обстрілу з боку "Хезболли" загинув ізраїльський військовослужбовець.

У відповідь Ізраїль завдав ударів по різних містах на півдні Лівану. За словами ізраїльських військових, вони атакували "військові структури" "Хезболли" в прикордонних містах Рамія і Хула. Ліванське державне інформаційне агентство повідомило, що в результаті удару ізраїльського безпілотника по Хулі загинула щонайменше одна людина.
Раніше Іран попередив, що "всі фронти опору" (угруповання Ірану і його регіональних союзників) протистоятимуть Ізраїлю, якщо той нападе на Ліван.
Коментар місії Ірану в ООН 29 червня з’явився на тлі побоювань ширшої регіональної війни за участю Ізраїлю і підтримуваного Іраном руху "Хезболла" в Лівані.
Обидві сторони ведуть майже щоденні перестрілки з початку війни в Секторі Гази.
Збройні сили Ізраїлю заявили, що плани наступу на Ліван "схвалені й підтверджені", на що "Хезболла" відповіла, що нікого в Ізраїлю не пощадять у повномасштабному конфлікті.
Війна в Секторі Гази почалася в жовтні, коли бойовики угруповання "Хамас", яке США і ЄС внесли до списку терористів, напали на південь Ізраїлю.
Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.