Мінекономіки: Держава інвестувала 8,5 млрд в гранти на розвиток бізнесу

Мінекономіки: Держава інвестувала 8,5 млрд в гранти на розвиток бізнесу

Через державні гранти за програмою "єРобота" малий та середній бізнес отримав 8,5 млрд фінансування.
В повідомленні Мінекономіки йдеться, що понад 18 000 підприємців отримали гранти на старт або розвиток бізнесу за урядовим проєктом "єРобота".
Зазначається, що за два роки дії проєкту держава інвестувала через гранти в підприємництва 8,5 млрд.

"За державної підтримки відкрито тисячі нових компаній, діючі отримали можливості для зростання, збільшення обсягів виробництва, виходу на нові ринки. Вони працюють, сплачують податки, створюють робочі місця – понад 55 тисяч нових робочих місць в різних галузях створять отримувачі грантів", – повідомила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

З початку запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року:
за програмою "Власна справа" – видано 16 490 мікрогрантів на 3,9 млрд; на розвиток переробних підприємств – видано 672 гранти на 3,4 млрд; на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 211 грантів на 925 млн; ветеранам та членам їхніх родин – видано 634 гранти на 283 млн.
Повідомляється, що інформацію щодо отримання гранту за програмою "Власна справа" можна знайти на сайті.
Нагадаємо, уряд вдвічі збільшив граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою "Власна справа", яка є компонентом програми "єРобота", для тих підприємців, які працюють у Харкові чи Харківській області.
Майже 52 млн гривень виплатили ще 14 агропідприємствам у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу "єРобота".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.