РФ вивела розвідувальний корабель у Балтійське море, де проходять навчання НАТО – Bild

РФ вивела розвідувальний корабель у Балтійське море, де проходять навчання НАТО – Bild

Росія направила до берегів Німеччини розвідувальний корабель Василь Татіщев, який вийшов із російського Калінінграда. Про це пише німецький таблоїд Bild.
Згідно з матеріалом Bild, розвідувальний корабель пройшов уздовж північного узбережжя Німеччини й зараз перебуває у водах Балтійського моря між портом Кіль й островом Фемарн. Василий Татищев супроводжували патрульний катер ВМС Данії та корабель поліції Німеччини. Оскільки корабель не заходив у територіальні води цих країн, вони не втручалися.
Німецька газета Kieler Nachrichten додає, що Татищев спостерігав за навчаннями НАТО BALTOPS. Bild зазначає, що Росія могла прослуховувати сигнали телефонів і створювати перешкоди для зв’язку та GPS-навігації. Раніше на півночі Німеччини вже виникали збої у навігації.

17 червня міністерство оборони Литви заявляло, що вже другий тиждень фіксує підвищену активність російської авіації в Балтійському регіоні. Там пов’язали цю активність з навчаннями НАТО.
Зокрема, за два тижні міноборони виявило сім тактичних бомбардувальників СУ-24, п’ять винищувачів СУ-27, чотири винищувачі СУ-30, два винищувачі-бомбардувальники СУ-34, чотири літаки-розвідники Іл-20, два літаки-розвідники та аерокартографи Ан-3, а також пасажирський літак Іл-96.
У Балтійському морі тривають масштабні військові навчання BALTOPS'24, У них беруть участь близько 9 тисяч військовослужбовців та іншого персоналу, понад 50 кораблів і понад 80 літаків з 20 країн НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.