ДТП, потопи та перебої зі світлом: наслідки негоди по всій Україні

ДТП, потопи та перебої зі світлом: наслідки негоди по всій Україні

Останніми днями більшість регіонів України "накрила" негода. Потужні грози, шквальний вітер, велика кількість опадів і подекуди навіть град наробили лиха у містах і селах. На тлі підтоплень і дерев, які впали, ускладнюється рух транспорту на дорогах. У деяких населених пунктах спостерігаються перебої зі світлом.
Що відомо про негоду в Україні
Згідно з інформацією метеоролога й синоптика Наталки Діденко, оприлюдненою вночі 12 червня, епіцентр "бурхливих синоптичних подій" перебував над Київщиною та Житомирщиною.

"Гроза сильна і блискавки потужні красиві. Не лякайтеся", – додала експерт.

За її словами, надалі епіцентр негоди переміщувався на Чернігівську, Полтавську та Сумську області. Вдень – на Харківську, Луганську й частково Дніпропетровську області.
facebook.com/tala.didenkoДещо згодом експерт пояснила, що нинішні погодні умови спричинені циклоном.
"Дорогі кияни та мешканці навколишніх областей і районів. Бачите на карті коло невеличке з центром практично в Києві? Це – циклон. Всівся саме сюди, на цю локацію. Тому й ллє", – зауважила вона.

facebook.com/tala.didenkoМетеоролог уточнила, що ситуація – стандартна, адже де циклон, там і дощі.
"А влітку ще й плюс грози. Вночі всі чули й бачили. А оскільки були обстріли, то мало хто спав – мали нагоду побачити. Циклон та атмосферні фронти зміщуються поступово на Чернігівщину, Сумщину, Полтавщину, Харківщину, зачепить Дніпро з районами, Черкащину. Київ до вечора виштовхає циклон, дощі попустить", – розповіла Діденко.

Вона додала, що "оскільки до цього циклону прив'язаний холодний атмосферний фронт, який проходить нашою територією, то й повітря в його тилу затікає значно свіжіше".
"Навіть на сході та півдні трохи осядуть градуси, але вже завтра", – підсумувала синоптик.

facebook.com/tala.didenkoКрім того, експерт запропонувала переглянути анімоване фото із супутника.
facebook.com/tala.didenkoНасамкінець варто зазначити, що це – не перші потужні грози й шквальні зливи, що "накрили" Україну від початку літа.
Наслідки негоди у різних регіонах
Ще на початку червня деякі регіони України накрила негода, що супроводжувалась подекуди великим градом. У Житомирській області постраждали навіть будинки.
Дещо згодом зливи й потоп у селі Бобівці Чернівецької області суттєво понівечили городи та господи декого з місцевих мешканців.
На Закарпатті підтопило низку доріг, а на автошлях Львів-Самбір-Ужгород зійшов селевий потік. Було тимчасово закрито навіть залізничний перегін Соля – Великий Березний.
У Чернігові сильна гроза підтопила кілька вулиць, повалила дерева й стовпи, побила автомобілі, ускладнила рух транспорту. Внаслідок влучання блискавки горіла навіть господарча будівля.
У Ніжинському районі негода знищила посіви аграріїв.
У Житомирі з корінням вирвало 70-річний клен, який, падаючи, пошкодив тролейбусну контактну мережу.
facebook.com/MNSZhytomyrУ Коростені рятувальники залучались на прибирання гілки дерева, що впала на припаркований поруч автомобіль.
У Києві 12 червня – справжній потоп, адже "плавають" цілі вулиці. У деяких районах столиці зафіксовано падіння дерев. Рух транспорту на деяких дорогах обмежено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.