Генсек ООН закликав Ізраїль та ХАМАС узгодити перемир’я

Генсек ООН закликав Ізраїль та ХАМАС узгодити перемир’я

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш закликав Ізраїль та ХАМАС погодити план припинення вогню в Секторі Газа, раніше оприлюднений президентом США Джо Байденом. Про це він заявив на конференції з надання екстреної допомоги в Йорданії. З посиланням на France 24.

«Я вітаю мирну ініціативу, нещодавно викладену президентом Байденом, і закликаю всі сторони скористатися цією можливістю та дійти згоди», – заявив генсек ООН.

Гуттереш назвав умови життя в анклаві «жалюгідними» та додав, що швидкість і масштаби боїв та вбивств там були найгіршими, які він бачив з початку свого перебування на посаді голови ООН у 2017 році.
Нагадаємо, 11 червня Радбез ООН погодив запропоновану США резолюцію, яка закликає до негайного припинення вогню у Секторі Гази. Утримався при голосуванні лише представник РФ.
Раніше Гуттереш висловив жаль з приводу того, що Радбез ООН не зміг належним чином відреагувати на війну в Газі та Україні. За його словами, авторитет органу серйозно підірваний.
Нагадаємо, план президента США Джо Байдена з припинення вогню у Секторі Гази передбачає три етапи. Згідно з ним оголошується перемирʼя, звільнення заручників, яких утримує палестинське угрупування, та відбудова анклаву. На пропозицію позитивно відгукнулися бойовики, а Ізраїль заявив, що прагне «досягнути цілей війни».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.