На Прикарпатті розпочали будівництво котелень через значні пошкодження Бурштинської ТЕС

На Прикарпатті розпочали будівництво котелень через значні пошкодження Бурштинської ТЕС

На Прикарпатті через значні руйнування, спричинені обстрілами російськими військами, робота Бурштинської ТЕС у зимовий період опинилась під загрозою. Громада починає будувати котельні. Про це під час наради в Івано-Франківській ОДА заявив Бурштинський міський голова Василь Андрієшин.
«Бурштинська ТЕС наразі перебуває у зруйнованому стані і фахівці говорять, що вона не буде відновлена в зимовий період, тому що у будівлі споруди дах настільки пошкоджений, що це не можливо буде зробити. Енергетичне обладнання, мабуть, ще ситуація дозволить відремонтувати і воно буде працювати, але в зимовий період найбільш ймовірно це все не запрацює. Тому ми готуємось до будівництва котелень для того, щоб забезпечити місто та соціальну інфраструктуру альтернативним опаленням…», – зазначив Андрієшин.

За його словами, йдеться про будівництво модульних котелень, або когенераційних установок. Їх мають намір придбати через міжнародні фонди. Техніко-економічне обґрунтування вже погодили у профільних міністерствах. Наразі до них вносять необхідні правки.

«Я майже на 99% упевнений, що обладнання в нас буде і ми зможемо забезпечити населення теплом», – наголосив Андрієшин.

Він додав, що проблемним залишається питання коштів на остаточний проєкт для встановлення цього обладнання та підведення газу середнього тиску. Загальний кошторис необхідних робіт – це 15 млн грн. Громада може скерувати не більше 2-3 млн грн.
«Є гостра потреба коштів… Бурштинська ТЕС щороку переказує до обласного бюджету близько 150 млн грн. Думаю, тими 10%, а це 15 млн грн, область поділиться з нами і надасть нам можливість вирішити ці проблеми», – додав Андрієшин.

Він переконаний, якщо вдасться знайти ці кошти, в громаді зможуть вчасно розпочати опалювальний сезон.
Як повідомляло агентство, у населених пунктах Бурштинської громади Івано-Франківської області через ракетну атаку РФ тимчасово припинили постачання тепла та гарячої води.
Бурштинська теплова електростанція розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною. Входить до складу АТ ДТЕК «Західенерго».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.