Роботодавці називають мобілізацію однією з основних причин нестачі кадрів – опитування

Роботодавці називають мобілізацію однією з основних причин нестачі кадрів – опитування

Українські роботодавці вважають, що мобілізація є однією з головних причин нестачі кваліфікованих працівників.
Про це говорить опитування, яке оприлюднило Міністерство економіки України.
Представники українського бізнесу називають нестачу кадрів однією з головних проблем – так вважають 58% опитаних. Інші проблеми, які назвали респонденти: потреба у зовнішньому фінансуванні (42%), ризики, пов'язані з безпекою (40%), конкуренція (25%), ланцюжки поставок (24%).
67% опитаних називають мобілізацію ключовою причиною нестачі кадрів, а 54% – міграцію. При цьому більшість роботодавців вважають, що до початку повномасштабного вторгнення такої проблеми із кваліфікованими працівниками в Україні не було.
43% опитаних заявили про труднощі із заповненням вакантних місць цього року.
При цьому 36% респондентів називають найкращим способом боротьби з нестачею кадрів співпрацю з агентами працевлаштування, ще 31% – підвищення зарплати, 22% – навчання працівників.
Мобілізація в Україні
Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україні оголошено мобілізацію. Військовозобов'язаних віком від 25 до 60 років можуть призвати на військову службу.
На цьому тлі низка підприємств має проблеми з кадрами. Зокрема, у метро Києва збільшують інтервал руху поїздів через брак співробітників. Одна з причин – мобілізація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.